Lightness & Politeness

..in Partnership for Future Greatness!
BOKA SAMTAL FÖR ATT PLANERA DINA HÄSTARS FRAMTID

Two T’s Utbildning för hästar &

STARTBAS FÖR UNGHÄSTAR

 Hållbarhet & Styrka

Fysisk mål

Lösdrift & stora hagar med varierande underlag erbjuder hästarna naturliga betingelser som de behöver för att utvecklas optimalt.
Här kan de leva i flock över stock och sten och stärka kropp, knopp, senor och ligament!

Utbildning för sundhet

Mentala mål

Hantering för praktiska bruk -vardagslivet till perfektion – grunden för en riktig champion!

Väl strukturerad utbildningsplan med tydlig inlärnings- och befästningsfaser ger en gedigen bas innan specialiseringen sedan ska ta vid.

LUGN – TRYGG – MOTIVERAD – LYDIG   

Emotionell fitness

Individuell utbildning för varje häst för att minska stress, optimera inlärning oavsett hästens utgångsläge och personlighet.

Lightness & Politeness in Partnership for Future Greatness

2023 kommer med spännande förbättringar!

Grundläggande hantering, inridning, tillridning,  utbildning och problemlösning -alla hästar och hästägare har olika behov och mål – därför skapar jag individuella utbildningspaket.

– hör av dig så hjälper jag till att göra ett upplägg som är optimalt för dig och din häst!

 

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FILM FRÅN 2021 Karin + 1-åringar

Med hästhållning på hästens villkor och individanpassad utbildning erbjuder jag helhetslösningar för unghästar där de erbjuds bästa möjliga förutsättningar att kunna uppnå sin fulla potential!

Bete med hantering & förberedande utbildning erbjuds unghästar i ålder från avvänjning till 3-åringar under sommarsäsong. 

För äldre hästar, tillridning och problemlösning gör vi plan i varje enskiljt fall. Vill du utbildas med din häst börjar vi med analys-paket och därefter erbjuds skräddarsydda utbildningspaket.

Min styrka är att genom att anpassa mig till hästens individuella förutsättningar skapa en gedigen grundutbildning, som för mig innefattar en väl strukturerad och uppdelad inlärnings- och befästningsfas. Detta ger de bästa förutsättningarna för att hästen sedan ska kunna specialiseras och uppnå sin fulla kapacitet inom sin sport.

Att ha en trygg och lätthanterad häst är inte bara roligt, ju tidigare i hästens liv den lär sig ”bete sig som partner” i vårt mänskliga samhälle desto säkrare för både hästen och människorna runt den.  En trygg och tänkande häst minskar risk för olyckor och skador, men det absolut största och långsiktiga värdet ligger i att hästen kan växa, lära och utvecklas optimalt då den är lugn och trygg och inte hämmas av osäkerhet, rädsla eller förvirring.

Min övertygelse ligger i att det i framåt är hästens emotionella status som kommer göra skillnaden mellan vem som vinner.
Om en häst är spänd och inte riktigt är säker ”tappar” den energi och fokus, är hästen däremot mentalt säker på ”vad” den ska göra, och emotionellt har en positiv känsla och vetskap om ”hur” den ska göra det (samspelt med ryttaren/kusken är glasklart) – då kommer den fysiska träningen kunna göra hästen mest nytta och ge en stark, hållbar och välmående häst. Men utan den ”emotionella samlingen” i hästen skapas spänningar och hästen kommer inte använda sina muskler optimalt vilket leder till oliksidighet och förslitningar.

Därför brinner jag för den individanpassade unghästutbildning jag erbjuder då den leder till en större hästvälfärd och hållbara hästar! Vare sig det är en riktig världschampion eller ”din egna hemma i stallet”- champion, så förtjänar våra hästar de bästa möjliga förutsättningarna för ett långt liv – frisk, stark och nyfiken!

Two T´s hjälper dig nå dina mål och din häst sin fulla potential genom individanpassad utbildning och gedigen kunskap om hästens naturliga betingelse.
Målet är att frambringa partnership mellan häst och människa samt glada, sunda och hållbara hästar.