Om Karin

 

För mig startade kärlek till hästen en livslång resa att lära mig förstå hästens alla hemliga vrår och utveckla mig själv till den bästa versionen jag kan bli för alla hästar som korsar min väg.

 

Jag har haft häst i snart 40 år och i över 25 år har jag medvetet nördat ner mig i hästens beteende (innan dess skedde det av bara farten..) – i min utbildning inom Parelli Natural Horsemanship gick jag vidare till att bli den högst utbildade i Norden och fick schoolarship av Pat Parelli själv och hade lyxen att spendera mycket tid med honom, Linda Parelli och deras ”expertpanel” inom dressyr Walter Zettl och inom cutting Doug Jordan för att nämna några.
Parelliprogrammet är uppdelat i ridningen i Freestyle & Finesse och från marken med lina -OnLine och med hästen lös i Liberty och skall ses som ”foundation before specialisation” – alltså som grundkunskaper häst och människa behöver för att ha en stabil grundutbildning av förståelse, tillit, kommunikation innan specialisering av en viss sport.
Jag är inte längre licensierad instruktör hos Parelli, var det i 11 år, jag har gått in på nya stigar av att lära mig mer då ämnet häst är sååå stort!

 

Jag är dock oerhört tacksam för allt jag lärt på min resa med dem och den plattform jag nu kan ta avstamp ifrån – mot nya utmaningar, mål och högre höjder.
Min grundpelare i det hela heter HÄST och oavsett vilken sport eller ras vi älskar så är den gemensamma nämnaren häst – så att läsa av och förstå häst är en stor nyckel mot framgång!
Som en elev sa: ”-du är som en tolk mellan människa och häst”… och jag ser det som min viktigaste uppgift i hästvärlden – att förmedla för harmoniska, hållbara och lyckliga samarbeten mellan oss och våra hästar!

Jag har drivit Two T Natural Horse Training sedan 1999 där jag ridit in och till hästar samt hjälpt människor till bättre relation med sina hästar.  I nuläget har jag fyra hästar, både ridhästar och körhästar, på min gård i Årnarp.

Min livslånga resa att lära mig förstå hästens alla hemliga vrår och utveckla mig själv till den bästa versionen jag kan bli för alla hästar som korsar min väg är inte slut än…varje häst jag kommer i kontakt med lär mig något nytt…och tillsammans utvecklar vi vårt symbiotiska samarbete.

ORD OM KARIN

"Efter två dagar hemma med min nyinköpta ohanterade unghäst, ringde jag Karin och sa HJÄLP! Därifrån har Karin lotsat min häst och mig genom en resa som gett mig en kul kamrat som jag verkligen tycker om och förstår, samtidigt som han har behållit sin härliga personlighet. Har fått en ökad och stor förståelse för min hästs beteende och en massa användbara verktyg. Allt har skett på ett tryggt, säkert och hästvänligt sätt.

Karin har en fantastisk känsla och personlighet som hon använder i sin kommunikation med hästar. Inget rubbar hennes lugn. När en häst ”är busig och lite jobbig” så ler hon och säger - ”jaha du tänkte så, då provar vi att göra så här istället”.

Jag rekommenderar verkligen Karin för hjälp med hästars alla typer av beteende, både det du upplever från marken och det du upplever från ryggen.
Helena Hansson

ORD OM KARIN

”Jag och mina hästar har haft förmånen att få vara delaktiga i Karins arbete. Karin arbetar lugnt och metodiskt, bygger upp ett fantastiskt samspel och utstrålar glädje tillsammans med hästarna. Karin har en förmåga att läsa av varje enskild individ och låter det ta den tid som behövs för respektive häst. Med tydliga ramar skapar Karin trygghet för både häst och människa. Som hästägare har jag fått med mig tips gällande just min häst, allt för att skapa trygg och harmonisk häst.

Jag kan verkligen rekommendera Karin gällande all hästhantering”.

Annika Lundholm, hoppryttare och uppfödare

MINA HÄSTAR

Lucks Triplesugar ”Shobbe”
Quarter Horse f-98

Meriadoc
Svenskt halvblod f-09

Ulrik
Ardennerhäst f-13

Ruter
Ardennerhäst f-13

ERFARENHETER

Drivit Two T’s med inridning, tillridning och undervisning sedan 1999

Spenderat ca 4 år i USA på:

V6 Ranch, Kalifornien
Unghästautbildning & rancharbete

&

Parelli Natural Horsemanship
Colorado & Florida
Utbildningar Mastery Program

Mentorer jag  inspirerats av och haft fördelen lära av:

Pat Parelli
Linda Parelli 
Zee Varian V6 Ranch
Sheila Varian, Varian Arabians
Walter Zettle
Doug Jordan
David Lichman

KARIN SOM INSTRUKTÖR

Mitt undervisande startades genom att jag red in hästar och förklarade och gav tips till hästägarna utifrån deras hästs personliga förutsättningar.
Efterfrågan ökade på förståelsen för hästens natur, beteende, praktisk horsemanship och naturlig riddynamik så förutom att jag redan för mitt eget lärande var en flitig elev inom Parelli Natural Horsemanship bestämde jag mig för att bli licensierad Parelli instruktör och jag har blivit den högst utbildade i Norden och som fått scholarship från Pat Parelli till privat undervisning som Mastery Student.

Jag har varit licensierad Parelli instruktör i 11 år men har nu valt att gå vidare till ”Goal-setting-mentor” och satsa mer på hästutbildande  och mål-satt utbildning på hemmaplan istället för att resa runt och undervisa.
Jag har mött många fantasitska hästar och hästfolk genom privatlektioner, clinics och camps under 20 år som jag med glädje sett hitta bättre relation till varandra och vuxit som individer i tryggheten i att hitta ett djupare samspel.
Tack alla!

Från Arkivet…