Om Karin

 

För mig startade kärlek till hästen en livslång resa att lära mig förstå hästens alla hemliga vrår och utveckla mig själv till den bästa versionen jag kan bli för alla hästar som korsar min väg.

 

Karin Pettersson

Jag är en hästfantast, som älskar djur, natur och ranchlivet. Jag har byggt upp min gård på samma bit av mark som jag växte upp på, och har mina hästar spatserade runt knutarna.

Jag har sugit åt mig kunskap från egna ponnyerna, hästar i byn och start i ridskola 1981. Redan som ung tonåring fick jag ”besvärliga” hästar lämnade till mig för tillridning och jag red in och körde in min första ardenner. Jag har deltagit i allt från arabhästutställningar, små by-klubbtävlingar i hopp och terräng, till travet och voltige, hubertusjakter, ridgymnasium, brukskörning, parkörning, westernridning, rancharbete m.m.

Detta ledde mig till att för drygt 25 år sedan fördjupa mig ytterligare i hästens natur, språk och beteende genom Parelli Natural Horsemanship. Pat Parelli gav mig ett personligt schoolarship som innebar att jag fick kostnadsfri utbildning när jag blivit mastery student.

Jag har varit licensierad i 11 år och är Nordens högst utbildade Parelli instruktör. Jag är väldigt tacksam för all lärdom detta har gett mig men har nu valt att gå vidare som Goal-setting-mentor och satsa på unghästutbildning.

I USA har jag även fått en ”extrafamilj” på V6 Ranch i Kalifornien där jag utbildat unghästar i flera perioder från 1997 och framåt – ett utvecklingsmässigt värdefullt utbyte då jag haft tillgång till alla de drygt hundra hästarna på ranchen och ofta haft 10-15 hästar i daglig träning.

Jag har haft fördel att ta del av många olika sporter inom hästsektorn vilket har gett mig stor erfarenhet och förståelse för vilka utmaningar man kan möta i respektive område. Kärleken till hästen och glädjen i att via alla dessa sporter och sätt att samarbeta med hästen lära sig mer om dessa vackra varelser är det som driver mig.

Jag har alltid haft en naturlig känsla för djur, men det är stor skillnad på att bli djurets vän till att senare verkligen veta hur man ska göra och agera mot hästen i alla olika situationer. Jag insåg tidigt vikten av att anpassa sig till hästens individuella förutsättningar.

Min styrka är att genom att anpassa mig till hästens individuella förutsättningar skapa en gedigen grundutbildning, som för mig innefattar en väl strukturerad och uppdelad inlärnings- och befästningsfas. Detta ger de bästa förutsättningarna för att hästen sedan ska kunna specialiseras och uppnå sin fulla kapacitet inom en viss sport.

Jag har drivit Two T Natural Horse Training sedan 1999 där jag ridit in och till hästar samt hjälpt människor till bättre relation med sina hästar.  I nuläget har jag fyra hästar, både ridhästar och körhästar, på min gård i Årnarp.

Min livslånga resa att lära mig förstå hästens alla hemliga vrår och utveckla mig själv till den bästa versionen jag kan bli för alla hästar som korsar min väg är inte slut än…varje häst jag kommer i kontakt med lär mig något nytt…och tillsammans utvecklar vi vårt symbiotiska samarbete.

Från Arkivet…